Volgend jaar vindt de Slowbiking Battle Tour plaats, het eerste Nederlands kampioenschap langzaam fietsen. Onder meer Utrecht (startplaats van de Tour de France), Breda, Heerhugowaard, Nijmegen en Haarlemmermeer doen mee. Uw gemeente kan ook het toneel worden van een voorronde van het NK slowbiking.

 

Een voorronde van het NK slowbiking is niet alleen heel spannend, maar past mogelijk ook goed binnen gemeentelijk beleid op het gebied van verkeer, verkeersveiligheid, fietspromotie of duurzaamheid. Slowbiking kan een fiets- of milieu-evenement of festival luister bijzetten. Slowbiken neemt weinig ruimte in, en geeft het ultieme fietsgevoel weer.

 

Het nationaal kampioenschap Slowbiking is een spectaculair evenement waarbij deelnemers onder begeleiding van een enthousiaste speaker zo langzaam mogelijk een afstand van elf meter afleggen. Dat lijkt makkelijk, maar daar is veel concentratie en techniek voor nodig. Bewoners kunnen volop participeren, want iedereen mag meedoen aan het evenement. De wedstrijd heeft een open inschrijving. Daarnaast kunnen inwoners van uw gemeente het slowbiken gewoon uitproberen.

 

Slowbiking is als typisch Nederlands product al een succes in België, Duitsland en Finland. Behalve ter promotie van uw gemeente als fietsgemeente kan het evenement prima symbool staan voor duurzaam vervoer. Ter inspiratie verwijzen wij u naar deze Impressiefilms, PromoFilm, Website en Facebookpagina.

 

Wij bespreken graag op korte termijn (i.v.m. de planning van de mediacampagne graag uiterlijk 19 januari 2015) de mogelijkheden om ook uw gemeente op de kaart te zetten als pionier op het gebied van slowbiken.

 

NK Battle Agenda tot nu toe

Kick Off: 11 Januari “Nieuwjaarsduik” Stadsdeelkantoor Utrecht
28&1 Maart “Nationale (E-)Bike Testdagen” Expo Haarlemmermeer.
8 Maart “Kijken Kijken Kopen” Hoog Catharijne Utrecht.
19 April “International Cargo Bike Festival” Nijmegen.
April Amsterdam ( more info coming soon).
23 Mei “Luilakmarkt” Stadsplein Heerhugowaard (o.v.b).
Mei “Meimaand-Fietsmaand” Breda.
More cities Coming Soon.
Grand Final: 21 Juni tijdens Culturele Zondag: The Battle 2015 Utrecht

 

Met vriendelijke groet,

 

Paulien Willems
06 81440811
info@slowbiking.org

afgesneden