[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Tekst via: LeTourUtrecht2015

In het weekend van 19, 20 en 21 juni veranderde de Utrechtse binnenstad tijdens Culturele Zondag: The Battle in één groot strijdtoneel. Op ruim dertig locaties gaan jong en oud binnen een groot aantal disciplines de competitie aan: van literatuur, stand-up comedy, games, sport en spel, dans, muziek, film, theater, beeldende kunst, fashion tot gastronomie. Tijdens The Battle staan veel programmaonderdelen in het teken van de fiets en de Grand Départ die over twee weken losbarst.

NK-Slowbiking Battle Finale
Deze nieuwe loot aan het arsenaal aan fietsevenementen is in 2012 opgestart in Nederland. Het is afkomstig uit Azië. Op het Vredenburgplein was een Slowbiking parcours uitgezet. Dit is 11 meter lang en moet zo langzaam mogelijk op een fiets afgelegd worden, met de voetjes van de vloer. Alleen de banden mogen hierbij de grond raken. Slowbiking wordt altijd gecombineerd met leuke muziek. Zo was er een saxofoniste aanwezig die de fietsers soms op het parcours begeleidde.

Deze zondagmiddag worden de halve finales gespeeld, en uiteindelijk de finale. Tussen deze officiële wedstrijden mag iedereen het op één van de vier aanwezige banen proberen. Maar ook kinderen die op hun eigen fiets langskwamen mochten even op het parcours als er geen wedstrijden verreden werden. Sietse heeft zich in een eerder gespeelde voorronde gekwalificeerd voor een halve finale. Hij verzorgt vanmiddag ook, samen met collega Hans, BMX demonstraties op het Vredenburgplein. Hij strijdt in de halve finale tegen zijn eigen collega. Na ruim 6 minuten valt Sietse echter en gaat Hans naar de finale. Sietse na afloop: “het is voor mij als BMX-er moeilijker omdat slowbiking op een normalere fiets gaat. Dat is anders dan bij de BMX. Maar ik vind het leuk om te doen”.

Foto’s: Maria Nijenhuis

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]