Na de succesvolle eerste editie organiseren wij opnieuw het bijzondere fietsevenement NK Slowbiking. Wij nodigen u uit om sponsor of (locatie)partner te worden van de Slowbiking Battle Tour 2016, die op verschillende plekken in Nederland zal plaatsvinden. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden.

Wij verwachten opnieuw veel publieke belangstelling, maar ook aandacht van de media. In de voorgaande editie was er publiciteit bij onder andere SBS6 (Hart van Nederland), Panorama, Haarlems Dagblad en de Amsterdamse zender AT5. De organisatie gaat media weer actief benaderen, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Sponsors kunnen worden genoemd in uitingen van de organisatie via onder meer persberichten, de website en sociale media.

De wedstrijden Slowbiking kunnen worden ingezet tijdens een bestaand evenement of gaan gepaard met een interactief Fietsplein met allerlei spectaculaire demonstraties en activiteiten. Wij bieden graag een programma op maat met (fiets)technische workshops en informatie en producten rondom fietsen en veiligheid.

Sponsor of partner worden kan middels een sponsor- of marketingbijdrage, het beschikbaar stellen van fietsen, fietsproducten of materialen voor de wedstrijden en als prijzen. Daarmee komen product en merk volop in de spotlights te staan.

 

Meer over slowbiking

Het Nederlands kampioenschap Slowbiking is een spectaculair evenement waarbij deelnemers onder begeleiding van een enthousiaste speaker zo langzaam mogelijk een afstand van elf meter afleggen. Dat lijkt makkelijk, maar daar is veel concentratie en techniek voor nodig. Deelnemers moeten focussen en balanceren. Grappig is dat haast hebben juist niet werkt om een wedstrijd te winnen.

In een maatschappij waarbij alles sneller moet, is het een evenement dat veel aandacht trekt van het publiek. Iedereen mag meedoen. Omdat het idee van een slowbiking-wedstrijd zo paradoxaal is, stappen bezoekers snel uit hun comfortzone en doen mee. Zij worden aangemoedigd door de enthousiaste presentator en muzikanten die live improviseren.

Het eerste Nederlands kampioenschap langzaam fietsen in 2015 werd na spannende voorrondes in verschillende delen het land glansrijk gewonnen door Niels de Wit uit Heerhugowaard. Hij legde de elf meter af in 31 minuten en 20 seconden.

Slowbiking is als typisch Nederlands product overigens ook een succes in België, Duitsland en Finland. Het evenement zette de autoloze zondagen in Hasselt, Leiden en Brussel luister bij en was aanwezig op het Streetlive Festival in München, de Berliner Fahrradschau in Berlijn, de fietsbeurs BikeMotion Benelux en het Helsinki Cultuur Festival.

Ter inspiratie verwijzen wij u graag naar onze VIMEO voor de Pre, in between & aftermovie.

 

 

Enthousiast geworden? Neem snel contact op!

 

Paulien Willems

Sluisstraat 38-HS. Amsterdam

+31(0)6 81440811

info@slowbiking.org