HBF-Full-Logo-Colour-Shadow-Transparent

Voorwoord

Amsterdam heeft nog geen fietsfestival en dat is eigenlijk vreemd voor een stad die geldt als de fietshoofdstad van de wereld. Gelukkig komt daarin verandering. Wij organiseren op 27, 28 en 29 mei 2016 het Holland Bike Festival in het Velodrome. De ideale locatie vanwege de rijke fiets geschiedenis en logistieke voordelen.  Het nieuwe fietsfestival zal naar verwachting niet alleen veel bezoekers trekken uit binnen- en buitenland, maar ook de nodige aandacht krijgen in nieuws- en vakmedia.

Een geweldig feest voor iedereen die van fietsen houdt, dat wordt het Holland Bike Festival. Van bakfietsmoeder en fietsforens tot racefietser en mtb’er; allemaal komen ze aan hun trekken in een uitgebreid programma met onder meer demonstraties, workshops en fietstoers in en rond Amsterdam. Het evenement zet de voordelen van fietsen als duurzaam en gezond vervoermiddel op de kaart en het festival belicht de verscheidenheid van fietsculturen.

Hierbij ons plan voor hoe wij het evenement willen organiseren en uitvoeren.  Wij hebben allerlei mogelijkheden om te participeren.  Graag vertellen wij u persoonlijk welke mogelijkheden er zijn.

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de stichting Cycle Fun Productions,

Paulien Willems

initiator Cycle Fun Productions

info@cyclefunproductions.org

+31(0)6 81440811

“ Het Holland Bike Festival is een platform om verschillende fietsculturen te stimuleren”

 

 

Inleiding

Vier het fietsen

Het Holland Bike Festival viert het fietsen en onze fietscultuur. Geen traditionele fietsbeurs dus. Fietsen is namelijk veel meer dan een manier om van A naar B te komen. Het is behalve sportief en milieuvriendelijk meer en meer een lifestyle aan het worden.

Vele doelgroepen hebben hun eigen fietsstijl: van mountainbiker tot BMX’er, van racefietser tot de elektrisch fietsende recreant. En er zijn allerlei nieuwe doelgroepen, zo gaan steeds meer vrouwen wielrennen en gaan forensen de e-bike gebruiken. Kortom, zoveel fietsen, zoveel lifestyles.

Urban Biking

Paulien Willems, eigenaar van Cycle Fun Productions en organisator van het Holland Bike Festival, laat zich onder meer inspireren door de Berliner Fahrradschau. Deze tentoonstelling in Berlijn is het walhalla voor liefhebbers van urban biking. Fabrikanten showen in Berlijn de hipste modellen en fietsgadgets. “Het is gek dat Amsterdam als dé fietsstad van de wereld zo’n evenement niet heeft”, zegt Willems. Het fietsfestival moet Amsterdam op de kaart zetten als fietshoofdstad van de wereld, en Nederland als het toonaangevende fietsland.

Datum & Locatie

Het evenement zal plaatsvinden op 27, 28 en 29 mei 2016 in het Velodrome / Wielercircuit Amsterdam West, Sloterweg 1045 (binnen- en buitenbaan inclusief het mountainbike parcours). We hebben gekozen voor deze locatie omdat deze dichtbij de uitvalswegen van Amsterdam ligt, er in de omgeving talloze mogelijkheden zijn voor leuke toertochten en de wielerbaan de perfecte locatie is voor een indoor fietsfestijn.

 

Interesse in het gehele projectplan? Neem contact op met de Cycle Fun Productions: info@cyclefunproductions.org – +31(0)6 81440811