Tussen 16 en 25 september mag Tilburg zich even ‘Slowbiking’ hoofdstad van Nederland noemen. Tijdens de Smaak Karavaan wordt het Open Brabants Slowbike Kampioenschap uitgevochten en op het Tilburg Fietst Festival verdedigt de winnaar de titel.

TILBURG – “Slowbiking is een ludieke maar uitdagende fietsrace”, vertelt Loïs de Jong, van het Tilburg Fietst Festival dat plaatsvindt op 25 september van 11.00 tot 17.00 uur in de Koepelhal en in de Wagenmakerij.

“De winnaar is degene die het elf meter lange parcours het langzaamst weet af te leggen. Dat klinkt grappig, maar vergis je niet. Het vraagt om goede balans, concentratie, aandacht en souplesse, want je moet binnen je eigen baan van ongeveer een meter breed blijven.”

Pas op de plaats

“Waar we tegenwoordig met z’n allen door het verkeer denderen, met koptelefoon of bellend, wil Slowbiking laten zien hoe het anders kan. Het is een pas op de plaats. Maar wel een leuke!”

“Slowbiking is bedoeld voor iedereen, jong en oud. De wedstrijden worden begeleid door live-muzikanten. Een enthousiaste presentator zorgt voor leuke begeleiding van de wedstrijd. Tijdens het festival kan het publiek genieten van nog veel meer moois rondom het stalen ros. Passie voor de fiets staat centraal.”

Past perfect

Erwin Schellekens, organisator van alweer de derde editie van de Smaak Karavaan vervolgt: “Slowbiking past ook perfect bij de ontspannen en informele sfeer van ons festival en we dragen graag en passant een steentje bij om te laten zien dat Tilburg een echte fietsstad is.” De winnaar gaat naar huis met een gigantische trofee.

Smaak Karavaan

“De Smaak Karavaan is het grootste rollende eetfestijn van het zuiden. Ruim veertig bakbrommers, stomende campers, gezonde vreetschuren op wielen en rollende BBQ’s slaan hun kamp op en toveren de lekkerste gerechten voor je uit hun mobiele keukens.”

“Alles wordt aan je geserveerd op een bedje van vermaak: jongleurs, obers op wielen, muzikanten, toneel, dans en dit jaar dus ook langzaam fietsen, heel langzaam…”

De Smaak Karavaan vindt plaats op 16, 17 en 18 september in de Wagenmakerij. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september kun je tussen 14.00 en 19.00 uur Slowbiken. Inschrijven kan ter plekke. De entree voor beide festivals is gratis.

www.tilburgfietst.nl

www.smaakkaravaan.nl.

http://www.tilburgweekend.nl/nieuws/sport/18137/langzaam-langzamers-langzaamst-