Uitnodiging locatie partnership NK Slowbiking Tour 2017

In 2017 organiseren wij voor de derde keer het bijzondere fietsevenement NK Slowbiking. Een bijzonder jaar want wij vieren in dit jaar het 200 jarig bestaan van de fiets. Wij nodigen u uit om host te worden van een Slowbiking voorronde die op verschillende plekken in Nederland zal plaatsvinden.

Wij verwachten opnieuw veel publieke belangstelling, maar ook aandacht van de media. In de voorgaande edities was er publiciteit bij onder andere SBS6 (Hart van Nederland), Panorama, telegraaf, radio 3FM en de Amsterdamse zender AT5. De organisatie gaat de lokale en nationale media weer actief benaderen en gemeenten liften mee op de PR campagne.

De wedstrijden Slowbiking kunnen worden ingezet tijdens een bestaand evenement of gaan gepaard met een interactief (mini) fietsplein die Cycle Fun Productions kan uitbreiden met bijvoorbeeld Funbiking 2.0, Bezemwagen met Klapband contest en Bike Brothers theatervoorstelling: “lang Leve de Fiets”.

 

In verband met de planning en organisatie graag uiterlijk 6 februari 2017 aanmelden.

 

Meer over slowbiking

Het Nederlands kampioenschap Slowbiking is een spectaculair evenement waarbij deelnemers onder begeleiding van een enthousiaste speaker zo langzaam mogelijk een afstand van elf meter afleggen. Dat lijkt makkelijk, maar daar is veel concentratie en techniek voor nodig. Naast aandacht voor fietsveiligheid is het Slowbiking ook goed in te zetten als fietspromotie in het algemeen en duurzaam vervoersmiddel in het bijzonder.

In een maatschappij waarbij alles sneller moet, is het een evenement dat veel aandacht trekt van het publiek. Iedereen mag meedoen. Omdat het idee van een slowbiking-wedstrijd zo paradoxaal is, stappen bezoekers snel uit hun comfortzone en doen mee. Zij worden aangemoedigd door de enthousiaste presentator en muzikanten die live improviseren.

Het Nederlands kampioenschap langzaam fietsen in 2016 werd na spannende voorrondes in verschillende delen van het land glansrijk gewonnen door Jasper van Mierle uit Nijmegen.

Slowbiking is als typisch Nederlands product overigens ook een succes in België, Duitsland en Wenen. Het evenement zette de autoloze zondagen in Brussel, Antwerpen en Brugge luister bij en was aanwezig op het Streetlife Festival in Wenen, de Berliner Fahrradschau in Berlijn, Loop Leeuwarden, Limburgs Mooiste, Wereldhavendagen in Rotterdam, International cargobike festival in Nijmegen en vele andere events.

Ter inspiratie verwijzen wij u graag naar onze website, Vimeo kanaal of Facebook:

www.cyclefunproductions.org/slowbiking

vimeo.com/user30851331

www.facebook.com/slowbiking

 

Enthousiast geworden? Neem snel contact op en vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden!

info@cyclefunproductions.org