Zeker 350 kleurrijk verlichte fietsers, longboarders en skaters cruisen vrijdagavond 6 januari 2017 door Amsterdam. Light My Ride, inmiddels de 5de editie, is een spectaculair onderdeel van het Amsterdam Light Festival, inmiddels internationaal bekend. Tijdens dit winterfestival worden lichtkunstwerken langs een vaar- en wandel route geplaatst.

 

Light My Ride, inmiddels de 5de editie, is een unieke manier om de aandacht te vestigen op verlichting als middel om je veilig op twee wielen te bewegen door het donker. En om te laten zien dat het buiten niet licht hoeft te zijn om te kunnen sporten. Light My Ride heeft de afgelopen editie al bewezen een fascinerend spektakel te zijn.

 

2017 is het jaar dat de fiets 200 jaar bestaat. ‘Vive le Velo, Lang leve de fiets” dus! Onze trouwe tweewieler doet in Nederland, als vervangend paard, al 200 jaar dienst als misschien wel hét ultieme vervoermiddel: snel, gezond, duurzaam, betaalbaar en voor iedereen. Light My Ride is een mooi startmoment voor dit heugelijke nieuws.

 

Naast zeker 350 deelnemers worden circa 10.000 toeschouwers verwacht. Light My Ride zal weer hele mooie plaatjes en beelden opleveren. De organisatie gaat mediavertegenwoordigers uit binnen- en buitenland uitnodigen om verslag te doen van dit bijzondere evenement dat twee oer-Hollandse iconen combineert: fietsen en Amsterdam.

 

De start van de toertocht is om 19:30 uur op het Stopera. Het lint deelnemers volgt dan als rollend lichtkunstwerk een route van tien kilometer door Amsterdam-Centrum en Amsterdam-West. De finish vindt plaats omstreeks 21:00 uur in Cycle Space aan de Haarlemmermeer in het oude ING gebouw. Hier wordt een prijsuitreiking gehouden. Er zijn prijzen in de categorieën originaliteit, en zichtbaarheid. Als afsluiting volgt er een eindfeest bij Cycle Space met de deelnemers en buurtbewoners. Er is Slowbiking, live muziek en koek & zopie.

Meer info: