LANG LEVE DE FIETS!

200 jaar fiets

Jullie wisten het natuurlijk al lang: de fiets bestaat dit jaar 200 jaar…wat? Dat wisten jullie niet? Echt niet? Maar…wat weten jullie eigenlijk wél van de fiets, behalve misschien dat dit het coolste vervoersmiddel ooit gemaakt is? Wij, de Bike Brothers, gaan jullie fietskennis en -vaardigheden testen en tegelijk laten zien, horen en voelen hoe geweldige de fiets eigenlijk is. Doe je mee?

 

Lang leve de fiets

In onze voorstelling ‘Lang leve de fiets’ laten we jullie, ons publiek, kennis maken met de allereerste fietsgekken van Nederland: de jongens van de eerste fietsclub ​Immer Weiter uit Deventer. Zij nemen je mee door 200 jaar fietsgeschiedenis in het algemeen en ruim 100 jaar fietscultuur in Nederland in het bijzonder. En wat is er in die tijd een hoop gebeurd!

In onze spelshow ‘Ken je fietsen’ gaan we families uit het publiek testen op hun kennis van de fiets en laten we ze het tegen elkaar opnemen in een gevarieerd parcours dat eindigt in wedstrijd bandenpompen (tot ze knappen!). De show wordt gelardeerd met meeslepende fietsannecdotes en poëtische en muzikale odes aan ons Stalen Ros. Ook zullen we mensen vragen zelf een persoonlijk verhaal te komen vertellen over de rol van de fiets in hun leven.

Uiteraard nemen we veel maffe fietsen mee, zoals onze hoge bi, de mini bi, de slingerfiets en de zijwaartse tandem en wie durft mag ze komen uitproberen. Lang leve de fiets belooft een klein fietsfeestje te worden voor het hele gezin!

 

De Bike Brothers

Wij, Marc Heijboer en Arjen Dijkstra zijn twee sportieve fietsbroeders die hun sporen in de theaterwereld hebben verdiend. Zo stond Arjen afgelopen zomer nog op de Nederlandse theaterfestivals met de meeslepende voorstelling ‘Lampedusa’ (door tg Het Monsterverbond) en won Marc de theaterplank voor aanstormend talent kindertheatermaker (met Kalk en Oen) op het kindertheaterfestival aan zee. Samen presenteren wij al een paar jaar ludieke slowbiking fietsevenementen in de Benelux. Daardoor kwamen we op het idee om een voorstelling te maken omtrent de jarige fiets.

 

Links: