Zo dat was m dan weer….de NK Slowbiking finale 2019 (5de editie). In Amersfoort op het keistad fietsfestival! Mooi weer, leuke mensen en in de ochtend een groep vrienden voor het vrijgezellenfeest van hun maat en fietsfan Mark! Speciaal gekomen voor ons!!! Helaas heeft hij zich niet kunnen kwalificeren voor de finale die in de middag van start ging. In de middag deden in totaal tien fietsers mee met de finale. Deze hadden zich eerder dit seizoen gekwalificeerd bij een van de voorrondes en kwamen van heinde en verre om een mooie tijd neer te zetten en de begeerde titel mee naar huis te nemen. Van Enschede tot Houten tot Amsterdam en Amersfoort.

Met een loting werd het knock out systeem bepaald en konden we van start. Met muzikale begeleiding van Sax du lot en de presentatie van een hoogzwangere Isabelle. Het publiek was geboeid en moedigde de deelnemers aan….uiteindelijk was daar dan de finale tussen Stephan uit Amersfoort en Kevin uit Hoofddorp. Beiden al met enorm goede tijden op hun naam. Voor Kevin was het de vierde keer dat hij tot de top 3 behoorde in een NK finale….en tot grote frustatie nooit eerste geworden…er hing veel vanaf…

Favoriete fiets? Materiaal goed? Kleding goed? Publiek klaar? Klok op nul…ready set go….

En daar gingen ze…twee verschillende technieken. Stephan in baan 1 met zijn wiel in een hoek de heuvel op en staand met de voeten op gelijke hoogte. Kevin op zijn favoriete blauwe Cheetah bike zittend met zijn wiel naar rechts en dus licht naar beneden. Goed te zien op de foto’s is dat hij zichzelf een nieuwe techniek aan heeft geleerd, namelijk met de linkerhand het voorwiel vasthouden…

10 min…20…30….40….50….ze werden moe. Stephan begon af en toe zijn evenwicht te verliezen en moest zich herstellen. Op dit moment leek het erop dat Kevin zou winnen…Maar je weet het bij Slowbiking nooit. Eén moment je concentratie verliezen en het kan gedaan zijn….60 minuten en de klok tikte verder. Toevallige passanten bleven hangen…”tja nu wil je toch ook weten wie er gaat winnen!”

Op dit moment stond Stephan 3 cm van de finishlijn en Kevin had nog 3 meter te gaan. De scheidsrechter attendeerde Kevin dat hij met zijn achterwiel op de tape stond…Kevin besloot te handelen en naar voren te fietsen….

O nee….Dit lijkt fout te gaan….En ja hoor….was hij stijf door het lange stilstaan, was er een oneffenheid in het wegdek….we zullen het niet weten. Het voorwiel ging naar links naar rechts hij helde over….”oe ah nee!!!”….En viel!!!

Het was gedaan….vierde keer finale en niet de winnaar….Stephan gleed over de finish en werd met een tijd van 62minuten en 24 seconden de winnaar van NK Slowbiking 2019.

En dat sport emotie is bleek maar weer….gefrustreerd knielde Kevin op de grond en moest zich even herpakken voor we met de ceremonie van start konden gaan.

Roel was in de B finale 3e geworden en alledrie werden uitgenodigd om het podium te betreden. Alledrie kregen ze mooie prijzen, gesponsord door keistad fietsfestival en vooral door onze hoofdsponsor Cheetah Bikes. Bovendien kregen alle finalisten ook een leuke goodiebag, bedankt daarvoor Keistad Festival!

De winnaar Stephan maar toch ook Kevin zijn beiden naar huis gegaan met een Cheetah Bike; de bike with a bite! Bedankt Floris.

Het was een spectaculaire ontknoping op een hele mooie dag na een heel mooi seizoen. We gaan er van uit dat we jullie volgend jaar allemaal weer terug zien op een voorronde in het land dus blijf fietsen, maak cyclefun en take it slow!

Dus in het kort:

1. Stephan Tan ( Amersfoort) met 62 minuten en 24 sec
2. Kevin Thomas ( Hoofddorp)
3. Roel Hendriks ( Velp)

Tot dan, team Slowbiking!!

Www.cyclefunproductions.org.