In 2020 organiseren wij voor de eerste keer het bijzondere fietsevenement Open Vlaams Kampioenschap Slowbiking. Wij nodigen u uit om host te worden van een Slowbiking voorronde die op verschillende plekken in Vlaanderen zal plaatsvinden.

Wij verwachten veel publieke belangstelling, maar ook aandacht van de lokale en regionale media. In de voorgaande edities in Nederland was er publiciteit bij onder andere SBS6 (Hart van Nederland), Panorama, telegraaf, radio 3FM en de Amsterdamse zender AT5. De organisatie gaat de lokale en nationale media weer actief benaderen en gemeenten liften mee op de PR campagne.

De wedstrijden Slowbiking kunnen worden ingezet tijdens een bestaand evenement ( bijv. braderie, autoloze zondag , gratis publieks festival, mobiliteits week) of gaan gepaard met een interactief (mini) fietsplein die Cycle Fun Productions kan uitbreiden met onze side-events als DE BERGETAPPE, Mini Bike Challenge, Funbiking, loopfiets parcours, Deuntjes uit de Bezemwagen met Klapband Contest, Bike Brothers theater act “Ken je Fietsen”, e.a.

In verband met de planning en organisatie graag uiterlijk 1 juni 2020 aanmelden.

Meer over slowbiking

Het Open Vlaams Kampioenschap Slowbiking is een spectaculair evenement waarbij deelnemers onder begeleiding van een enthousiaste speaker zo langzaam mogelijk een afstand van elf meter afleggen. Dat lijkt makkelijk, maar daar is veel concentratie en techniek voor nodig. Naast aandacht voor fietsveiligheid is het Slowbiking ook goed in te zetten als fietspromotie in het algemeen en duurzaam vervoersmiddel in het bijzonder.

Bezoekers en deelnemers worden aangemoedigd door de enthousiaste presentator en muzikanten die live improviseren.

Ter inspiratie verwijzen wij u graag naar ons Vimeo kanaal of Facebook:

vimeo.com/cyclefunproductions

www.facebook.com/slowbiking

Enthousiast geworden? Neem snel contact op en vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden!